Under uppväxten ville Tony bli musiker eller rockstjärna som de flesta av hans kompisar. Hans tolv år äldre bror, Carsten, såg till att han växte upp med att lyssna på band som The Eagles, Bob Marley & The Wailers, The Allman Brothers Band, Creedence Clearwater Revival och andra. När han var åtta år i början av 1970-talet skickades han till sängs relativt tidigt för att ge dig tillräckligt med energi till skolan nästa dag, eller var det för att din mamma behövde vila?

Tonys bror gav honom en radio. På så sätt kunde han lyssna på musik när han gick och la sig. Musiken som spelades på Sveriges statsradio i början av 1970-talet var inte så rolig, och är det fortfarande inte. Det var därför hans bror hjälpte honom att ställa in Radio Luxembourg. Radiostationen blev Tonys nattliga berättare under större delen av 1970-talet. Han älskade kanalens discjockeys och musiken de spelade. Han älskade att lyssna på ny och gammal musik och lärde sig samtidigt engelska.

När han blev lite äldre ville han bli en rockstjärna som de flesta andra han kände då, men han tyckte alltid att det var roligare med handboll eller att vara med sina vänner, än att vara hemma och öva på gitarren.

1990 började han arbeta på lokaltidningen Provinstidningen Dalsland som skribent och fotograf inom sport och musik. Ganska snart kom han med idéer till artiklar baserade på vad han ville gestalta med sin kamera. Texten var ofta sekundär för honom. Genom sitt arbete på PD fick han chansen att träffa och porträttera många musiker och idrottare det resulterade förra året i en bok och utställning i samband med Åmåls Fotofest.

I år har han ånyo tittat en del i arkvet. Utställningen som kommer att hänga hos ByCazandra under fotofesten består av porträtt tagna de senaste 40 åren där det senaste togs någon vecka före årets fotofest